Sandfilter til swimmingpool

Den oftest benyttede filterform til rensning af pool vandet er et sandfilter. Uanset om det er en stor eller lille swimmingpool, privat eller offentlig. Sandfiltret er som navnet antyder et filter der benytter sand til at opfange partikler, en af fordelene ved et sandfilter er at det opfanger partikler helt ned til 40 mikron ( 40 tusindedel af en mm ).
Filtret fungerer ved at vandet kommer ind i toppen eller siden af sandfiltret og vandet presses igennem sandet. Alle partiklerne samles oven på sandet og kommer ikke med retur til din pool.

Når sandet er beskidt bruger man backwash for at få partiklerne ud, og så er sandet klar til brug igen.
Sandet anbefales skiftet hver 5-6 år, hvis vandet er hårdt anbefales hyppigere udskiftning.

Hos Stilco fører vi sandfiltre fra flere af verdens førende producenter b.la. Cantabric, Kripsol, Triton, Pentair og mange flere.
Vi udfører også service og reparationer på dit sandfilter og pumpe.

I dag findes der flere forskellige filtermedier, udover selvfølgelig sand, er der også flere der bruger glas eller filterkugler. Hvad du skal bruge er efterhånden et temperament spørgsmål.

AFM® Aktiveret Filter Medie er det originale glas medie, som er udviklet af Dryden, specialister i vandrensning med mange års erfaring i rygsækken. AFM® skulle efter sigende holde i filtrets levetid, men det kræver et system som involverer flere produkter der skal tilsættes. Så uden disse ekstra kemikalier er levetiden nok mere 5-8 år alt efter vandets hårdhed.

Filter kugler er også relativt nye på markedet, og skulle være mindst lige så effektive som sand. Har du en mindre pool eller spa, hvor det kan være svært at finde det rigtige patron filter, så kan filter kuglerne være en god løsning.