Solvarme

En måde at få varme i din pool, kan f.eks. være solvarme.

En af løsningerne er solvarme paneler i kraftig sort UV bestandig polypropylen. Disse monteres på taget, optimal placering er sydvendt og ca 30 grader hældning. Når vi snakker poolopvarmning med solpaneler, skal du have ca. samme areal solpaneler som overflade arealet på poolen, d.v.s. en 8×4 pool skal have ca. 32 m2. paneler.

Vandet bliver pumpet igennem panelerne, derfor er det vigtigt med en pumpe der er dimensioneret korrekt. Der skal være kapacitet nok til både at løfte vandet op, men også sikre et stabilt flow igennem solvarme panelerne.

Er det en holdbar løsning med de solskinstimer vi har i Danmark?. Både ja og nej… Solvarme paneler er en stor investering, til gengæld er det sundt for klimaet. Men det er kun når solen skinner at du får varme ud af systemet. Så derfor er det en god ide at supplere systemet med en varmepumpe, så er du ikke afhængig af solskin.

Solvarme solfanger panel

Først og fremmest skal du bruge solvarme paneler, de er 120 cm bredde og fås i 2, 3, 4, 5 og 6 mtr. i længden.
Den optimale gennemstrømning er 100 l pr. m²/time. Vægten på systemet med vand i, er ca 6 kg/m2.

Solvarme solfanger styring

Hjernen i systemet er denne solar 11 solfanger styring, ved hjælp af sensorer måler den temperaturen på pool vandet og panelerne, og har pool vandet ikke den rette temperatur sendes en ordre afsted til motorventilen, som så sender vandet den rette vej.

Solvarme 3 vejs motorventil

Systemets hjerte er denne 3 vejs motorventil, den styres af solfanger styringen som regulerer vand flowet igennem systemet. Åbne/lukke tiden på ventilen er ca 24 sekunder. Der vil altid være noget vand gennemgang i solvarme panelet, for at sikre rigtige målinger.

Solvarme udluftning

Automatisk udluftningsventil monteres i slutningen af systemet, og sørger for at systemet er fyldt op med vand.

Solvarme patentbånd

Monteringsdele til solvarme anlæg.
Muffer – 50 mm rør – spændebånd – sort hulbånd – kabel 3×1,5 – kuglehaner, er nogle af de ting du skal huske at have med når du skal montere dit solvarme system.

Solvarme reparation

Skulle uheldet være ude, og der går hul på dine solpaneler, så er det muligt at købe et reparationssæt.