Opvarmning af udendørs pool

varmepumpe til poolI Danmark og de andre nordiske lande, strækker en normal pool sæson sig fra juni til august, og det er hvis solen kigger frem. Desværre sker det ofte at solen lader vente på sig, og temperaturen i poolen ligger et godt stykke under de 23-25 grader. Men med en poolvarmepumpe kan vi hjælpe temperaturen godt på vej. Og dermed også udvide pool sæsonen til fra start maj til slut september og nogle gange et stykke ind i oktober.

 

Hvilken poolvarmepumpe til opvarmning af udendørs pool?

Opvarmning af udendørs pool

Der er 2 typer varmepumpe til pool, enten on/off modellen eller den mere effektive og strømbesparende type, inverter modellen.

On/off udgaven virker som navnet indikerer, ved at køre på fuld kraft når temperaturen er for lav og være slukket når den har ramt temperaturen. Dette giver et højt strømforbrug og en lav COP score.

Inverter udgaverne kører med høj ydelse, indtil vandet i poolen nærmer sig den ønskede temperatur og så går den ned til 50% kapacitet og til sidst kører den på en 20-25%. Hvilket giver mindre larm og markant mindre strømforbrug.

Hos STILCO har vi et bredt udvalg af både On/off og inverter poolvarmepumpe, så du er klar til opvarmning af udendørs pool.

Varmepumpe til pool

Der findes rigtig mange forskellige varmepumper på markedet, og mange kvaliteter. Så det er vigtigt at holde øje med strømforbruget og COP værdierne, derudover er det vigtigt at få den rette størrelse til de rette forhold. Har du f.eks. en fritstående swimmingpool, som står udsat for vind så kan det være nødvendigt at gå en størrelse op. Og som altid skal man have en form for overdækning, som kan holde på varmen ellers skal din poolvarmepumpe på overarbejde.

Skal din næste poolvarmepumpe være fra?

Welldana: PMH On/Off, PMH High Performance inverter, Welldana AquaX Turbo silence.

Gullberg & Jansson: Bonum inverter, Intus inverter, Melius inverter, P-serien On/Off.

Bevo: Flotide On/Off, Hydro Pro inverter, Norsup inverter.

Varmepumpe til pool eller solceller?

Det er et af de spørgsmål vi hører tit, og vores svar til det er: en varmepumpe til pool er den billigste løsning på den lange bane. Har du allerede solceller så er de en god tillægsløsning, men ikke hvis du skal ud og investere i solceller.

Kig forbi forretningen i Haslev og få en snak, så finder vi en poolvarmepumpe der passer til dit behov og til den rigtige pris.varmepumpe til pool